Friday, August 6, 2010

MIN!!



Pharrell Williams, även kallad Skateboard P och min pojkvän.
Han föddes den 5 april 1973 i Virginia Beach, Virginia i USA. Han är känd som en av musikproducenterna i musikproducentduon The Neptunes samt bildar tillsammans med Chad Hugo och Shae Haley bandet N.E.R.D. (No One Ever Really Dies)
Pharrell är den äldsta av tre söner till snickaren Pharaoh Williams och läraren Carolyn Williams. I klass sju blev Williams kompis med en kille vid namn Hugo. De började jobba tillsammans med att mixa beats och att spela i olika lokala band. År 1992, när de två gick på olika gymnasium i Virginia Beach, lanserade de sin första låt, "Rump Shaker". Senare började de också att skriva låtar åt kända hip hop-artister, som N.O.R.E. (Noreaga), SWV, Total och Mase.
Efteråt höll samarbetet i sig och tillsammans med den gemensamme barndomsvännen Timbaland började de skapa musik och uppträda tillsammans. I high school träffade de Shay Haley och tillsammans bildade de N.E.R.D som ett sidoprojekt

Pharrell har producerat många låtar för kända artister som Snoop Dogg, Justin Timberlake, Gwen Stefani, Jay-Z, NSYNC, Britney Spears, Nelly med flera.






År 2002, skrev och producerade Williams rapparen Nellys singel, "Hot in Herre". Singeln kom etta på listorna i både USA och Storbritannien. Han upprepade senare succén med att producera låten "I'm A Slave 4 U" åt Britney Spears. Det var dock inte förrän sommaren år 2003 som Pharrell släppte sin första solo-singel, "Frontin'" tillsammans med Jay-Z.


Pharrell Williams driver även klädeslinjen Billionaire Boys Club tillsammans med den japanska modeikonen Nigo. BBC designar allt från sneakers till underkläder i begränsad upplaga.


Albums:
2002 In serch of (n.e.r.d)
2004 fly or die (n.e.r.d)
2006 In my mind (soloplattan)
2008 Seeing Sounds (n.e.r.d)


åh älskade pojkvän, du ska veta hur mycket jag egentligen dyrkar dig.

No comments:

Post a Comment

Followers